Okončan napad na Američki univerzitet u Kabulu, 12 mrtvih

Napad na Američki univerzitet u Kabulu je okončan jutros tako što su specijalne snage ubile dvojicu napadača, a u tom napadu je poginulo 12 ljudi, uključujući sedam studenata, saopštila je danas avganistanska vlada.

Foto: Beta

Foto: Beta

Napad je započeo juče oko 18,30 časova po lokalnom vremenu, 16 po srednjeevropskom, velikom eksplozijom za koju zvaničnici navode da je bila detonacija automobila-bombe, a usledila je pucnjava, preneo je Rojters.

Napadači su uspeli da uđu u kompleks Univerziteta, gde se nalazio veliki broj studenata i stranih profesora i drugog nastavničkog osoblja.

Univerzitetski kampus su ubrzo opkolili pripadnici elitnih avganistanskih specijalnih snaga, koji su uspeli da se probiju unutra, a zatim i okončaju napad.

Šef policije u Kabulu Abdul Rahman Rahimi je izjavio da je tokom napada, drugog na Američkom univerzitetu ovog meseca, poginulo sedam studenata, trojica policajaca i dva pripadnika obezbeđenja.

Sporadična razmena vatre se mogla čuti tokom čitave noći, pre nego što je policija, nešto pred zoru, saopštila da je operacija okončana.

„Borbe su gotove, a ubijena su najmanje dva napadača. Trenutno je u toku operacija čišćenja“, rekao je za Rojters policajac na licu mesta.

Avganistansko Ministarstvo zdravlja navodi da među povređenima nema stranaca.

Policija je sa Univerziteta evakuisala između 700 i 750 studenata, koji su tokom desetočasovne opsade bili zarobljeni u kompleksu.

(Tanjug)

Ostavite komentar

Ostavite komentar