U trendu

Opština Korča: Bregović potvrdio dolazak na festival

KORČA – Zamenica gradonačelnika Korče Benilja Terova izjavila je danas da je srpski muzičar Goran Bregović potvrdio nastup na Festivalu piva u tom albanskom gradu poslednjeg dana, 22. avgusta, prenosi kosovski portal Ekonomija onlajn.

Ona je dodala je da su pevači sa Kosova otkazali učešće na Festivalu zbog pretnji, kako su naveli, nacionalističkih grupa, preneo je Kosovo onlajn.

Poziv upucen Bregoviću na 15. Festival piva u Korči, od 18. do 22. avgusta, izazvao je reakcije mnogih pevača i javnih ličnosti sa Kosova, neki su čak otkazali učešće na Festivalu poput repera „Capital T“.

Terova je potvrdila za prištinsku Gazetu ekspres da opština Korča ne namerava da otkaže Bregovićevo učešće na Festivalu.

„Ne postoji politički pristup učešću pevača rođenog u Sarajevu, čast nam je da nastupi i koliko mi znamo, a u pravu smo, nikada se nije pozicionirao ni protiv Albanaca ni protiv Kosovara“, rekla je Terova.

Komentarišući Bregovićevu pesmu „Kalašnjikov“ koja je, kako se navodi, srpskim paravojnim formacijama poslužila kao inspiracija za činjenje zločina na Kosovu, Terova je rekla da je ona nastala mnogo pre rata.

„Pesma ’Kalašnjikov’ je verovatno bila korišćena, ali ju je Bregović napisao mnogo pre rata, tako da Bregovića ne povlačimo sa Festivala piva“, rekla je Terova.

Ona je naglasila da se Festival organizuje 15 godina i da ima za cilj promovisanje poštovanja kulturne i etničke raznolikosti, da je međunarodno poznat i priznat.

Terova je dodala da će na Festivalu biti učesnika sa svih strana, i iz Brazila i iz regiona.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.