U trendu

Optuženo još devet pripadnika VRS za ratni zločin u BiH

SARAJEVO – Tužilac Posebnog odeljenja za ratne zločine podigao je optužnicu protiv devet osoba, nekadašnjih komandanata i pripadnika Vojske Republike Srpske za ratni zločin počinjen u mestu Zijemlje, između Nevesinja i Mostara, u leto 1992. godine, saopšteno je danas iz Tužilaštva Bosne i Hercegovine.

Oni se teret za ratni zločin nad Bošnjacima s područja Nevesinja, odnosno, kako se navodi, ubistvo oko 100 žrtava, među kojima je bilo više desetina žena, osoba starije životne dobi, kao i dece starosti 15 dana do dve godine.

„U počinjenom zločinu ubijene su gotovo cjelokupne porodice Ploskić, Šipković, Aličić, Alibašić, Mahinić, Brajević, Čopelj i druge žrtve. Posmrtni ostaci 49 osoba su pronađeni, dok se za posmrtnim ostacima 47 žrtava još uvek traga“, navode iz Tužilaštva, preneli su sarajevski mediji.

Optuženi su Kandić Zdravko, rođen 1957. godine u Mostaru, Đurđić Dragan, rođen 1967. godine u Doboju, Ivanišević Dragan Paki, rođen 1963. godine u Nevesinju, Došlo Goran, rođen 1967. godine u Mostaru,Trifković Milan, rođen 1967. godine u Mostaru, Kandić Siniša, rođen 1970. godine u Mostaru, Aćimović Daragoslav Gaga, rođen 1970. godine u Mostaru, Kandić Mladen Faca, rođen 1962. godine u Mostaru, Antelj Damir, rođen 1967. godine u Mostaru.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.