U trendu

Orlando Blum posetio Kijev i sastao se sa Zelenskim

KIJEV – Glumac Orlando Blum tokom vikenda je boravio u iznenadnoj poseti Ukrajini, gde se sastao i sa ukrajinskim liderom Volodimirom Zelenskim u Predsedničkoj palati, prenosi portal TMZ.

Blum je tri dana putovao kroz ratom razorenu zemlju koja je još pod opsadom ruske vojske, u svojstvu ambasadora dobre volje UNICEF-a, organizacije Ujedinjenih nacija koja pruža međunarodnu humanitarnu pomoć deci.

Tokom putovanja, Blum je obišao Irpin, Demidov i Kijev, gde je u predsedničkoj palati razgovarao sa Zelenskim o pomoći ukrajinskoj deci dok traje ruski rat.

„Videti decu, videti u njihovim očima zabrinutost… a ipak snaga ukrajinskog naroda je nešto što zaista izaziva strahopoštovanje. I naravno, vaše poruke su razlog za to. Tako da je izvanredno videti kako držite ovu zemlju,“ rekao je Blum Zelenskom.

Blum je dodao da UNICEF ozbiljno razmatra pitanje nestale ukrajinske dece i o potrebi za hraniteljskim porodicama umesto grupnih domova za decu.

On je ruskog predsednika Vladimira Putina nazvao “ratnim zločincem”.

„Naravno, onaj koji neće biti pomenut je zbog toga postao ratni zločinac. I tako je užasno šta se dešava“, dodao je.

Pre odlaska, Blum je Zelenskom uručio poklon od svog budističkog mentora i ličnu poruku njegove majke: „Vaš poraz bi bio poraz nade, stoga morate pobediti“.

Do sada je 465 ukrajinske dece ubijeno tokom rata, a još oko 14.000 je kidnapovano i deportovano u Rusiju, prema ukrajinskim zvaničnicima.

Samo oko 125 njih je vraćeno u Ukrajinu.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar