U trendu

Osam hrvatskih državljana uhapšeno ponovo na Aerodromu u Ndoli

ZAGREB – Osam hrvatskih državljana, odnosno četiri bračna para koji su pred sudom u Zambiji oslobođeni optužbe za trgovinu decom, ponovo su uhapšeni na aerodromu pri povratku za Hrvatsku.

Njima su na aerodromu oduzeta dokumenta i ponovo su uhapšeni, javio je Dnevnik hrvatske Nove tv. pozivajući se na informacije dobijene od advokata u Zambiji.

Hrvati se, kažu, trenutno nalaze u Uredu za imigraciju u zambijskom gradu Ndoli i tamo im objašnjavaju o čemu se radi.

„Hrvati su se uredno čekirali na aerodromu, a na samom izlazu prema avionu zaustavili su ih predstavnici Ureda za imigraciju i odveli“, prepričao je izvor Dnevnika.

Nikome nije jasno zašto su im zabranili odlazak, kad im je Sud odredio da moraju napustiti zemlju. Slede brojne diplomatske aktivnosti na najvišim nivoima i prema zambijskim vlastima i prema Evropskoj uniji kako bi se zaštitili hrvatski državljani.

Advokat jedne od porodica Sandra Marković rekla je da nemaju informaciju šta se točno dogodilo. „Zvali smo na sve strane, čekamo, advokat se vraća tamo“, izjavila je ona za Dnevnik.

Ne može, kaže, ni da pretpostavi šta se moglod ogoditi, jer u međuvremenu nije bilo ničeg što bi pomoglo da poremeti njihov povratak u Hrvatsku.

Sud u Zambiji je juče odbacio optužnice protiv osam hrvatskih državljana koji su bili optuženi za trgovinud ecom i dat im je rok od 48 sati da napuste zemlju.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.