U trendu

Oslobođene 4 osobe nakon eksplozije taksija u Liverpulu

LONDON – Britanska policija oslobodila je četvoricu muškaraca koje su uhapsili detektivi na osnovu zakona o terorizmu, a koji istražuju eksploziju bombe domaće izrade u liverpulskom taksiju.

Detektivi istovremeno rade na pronalaženju motiva osumnjičenog bombaša koji je poginuo u eksploziji, prenosi agencija AP.

Četvorica muškaraca u 20-im godinama, koji su bili pritvoreni na osnovu Zakona o terorizmu, puštena su iz pritvora, a Ras DŽekson, šef policije za borbu protiv terorizma za severozapadnu Englesku, rekao je da je policija „nakon intervjua sa uhapšenim muškarcima zadovoljna iskazima koje su dali.“

DŽekson je izjavio i da policija sada ima „mnogo bolje znanje o sastavnim delovima eksplozivnog uređaja, načinu na koji su oni dobijeni i kako su delovi verovatno sastavljeni“, ali je rekao da „predstoji veliki put do razumevanja kako je ovaj incident planiran, pripremljen i kako se dogodio.“

Policija je navela da je bombaš zapravo 32-godišnji Emad Al Svilmin, koji je pre nekoliko godina došao u Britaniju kao tražilac azila i prešao u hrišćanstvo 2017. godine.

Al Svilmin je poginuo, a taksista je povređen kada je eksplozija raznela vozilo koje se zaustavilo ispred ženske bolnice u Liverpulu u nedelju ujutro.

Policija je eksploziju nazvala terorističkim aktom, ali kaže da još radi na utvrđivanju motiva.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.