U trendu

Oslobođeno preko 300 otetih učenika u Nigeriji

ABUDŽA – Više od 300 učenika koje su prošle nedelje oteli naoružani muškarci na severozapadu Nigerije oslobođeno je, saopštio je guverner države Kacina Aminu Belo Masari na nigerijskoj državnoj televiziji NTA.

Više od 800 učenika bilo je u vladinoj srednjoj školi za nauku u Kankari, kada su je 11. decembra napali naoružani muškarci. Više stotina je pobeglo, a verovalo se da je preko 330 đaka u zarobljeništvu, preneo je AP.

“Trenutno je 344 učenika pušteno i predato operativcima obezbeđenja. Mislim da možemo reći da smo vratili većinu dečaka, ako ne i sve”, rekao je Masari.

Vest o oslobađanju stigla je ubrzo nakon objavljivanja video snimka džihadističkih pobunjenika Boko Harama koji navodno prikazuje otete dečake. Boko Haram je preuzeo odgovornost za otmicu.

Ono što se dogodilo u Kacini učinjeno je radi promocije islama i obeshrabrivanja neislamske prakse jer zapadno obrazovanje nije vrsta obrazovanja koju dozvoljavaju Alah i njegov sveti prorok, rekao je lider Boko Harama Abubakara Šekau, prenose nigeruski mediji.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar