U trendu

Ostavila 25 miliona evra u dobrotvorne svrhe

RIM – Profesorka književnosti iz Đenove Marisa Kavana ostavila je testamentom 25 miliona evra raznim dobrotvornim organizacija, piše agencija Ansa.

Umrla je u 96. godini, a u testamentu je dala precizne upute kako da se podeli bogatstvo koje je ostavila iza sebe. Na sve je mislila pre smrti, čak je ostavila i nekrolog u kome se pozdravlja s prijateljima i bivšim učenicima.

Velike sume novca ostavila je, između ostalih, organizaciji Amnesti internešenel, bolnicama u Đenovi, Fondu za istraživanje malignih obolenja, nevladinoj organizaciji “Prijatelji bez granica”, međunarodnoj organizaciji za zaštitu dece “Sejv d’ čildren” i drugim humanitarnim i nevladinim organizacijama.

Gospođica Kavana, kako su zvali pokojnicu, nije se nikada udavala, živela je veoma povučeno daleko od krugova mondenskog sveta a sve do penzionisanja predavala je književnoist i italijanski jezik u srednjoj školi.

I vila u kojoj je živela, a čija se vrednost procenjuje na tri miliona evra, biće prema testamentu prodata najboljem ponuđaču, a novac podeljen, prema testamentu, u dobrotvorne svrhe.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.