U trendu

Oštra reagovanja na Džaferijevo psovanje poslanika

SKOPLJE – Audio snimak na kojem se čuje kako predsednik makedonskog parlamenta Taljat Džaferi krajnje neprimereno psuje, viče i vređa poslanike, naišao je na oštru osudu javnosti, premijer Dimitar Kovačevski nije želeo da ga komentariše, a iz najuticajnije opozicionog VMRO-DPMNE su saopštili da je prvi čovek Sobranja „primer privitimizma“ i traže njegovu ostavku.

Skopski portal Slobodni pečat piše da je snimak napravljen na jučerašnjoj plenarnoj sednici Sobranja.

Opozicija kaže da je ovakvo ponašanje predsednika Skupštine skandalozno i da zbog toga treba da podnese ostavku.

„Talat Džaferi je primer primitivizma i političar koji bi trebalo da bude prošlost. Ovo se više nikada ne sme ponoviti“, saopšteno je iz VMRO-DPMNE nakon objavljivanja audio snimka.

Skopski mediji prenose, da je premijer Kovačevski tokom posete Velesu na pitanje novinara o snimku rekao da ne može da komentariše.

Snimak je, kaže, čuo, ali se ne vidi ni ko ni sa kim razgovara, kao ni da li je zabeležen u parlamentu.

Kancelarija predsednika parlamenta se još nije oglasila ovim povodom.

I poslanik Demokratske partije Srba u Severnoj Makedoniji Ivan Stoilkovski smatra da Džaferi, posle ovog snimka, treba da podnese ostavku.

„Nema drugog posle ovakvog primitivizma Talata Džaferija osim da podnese ostavku. Džaferi, sa svim svojim primitivizmom u parlamentu, nedostojan je da ga vodi i da bude poslanik… Za takav primitivizam, nasilje, vulgarnosti nema mesta ni u jednom Sobranju, bar ne u makedonskom“, rekao je Stoilkovski, preneo je portal Mak-pres s.

Stoilkovski kaže da za takav prostakluk nema opravdanja pa se postavlja pitanje da li ovako ponašanje Džaferija podržavaju koalicioni partneri aktuelne vlasti i da li će ovo primitivno ponašanje predsednika parlamenta ostati bez osude.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar