U trendu

Osujećen napad džihadista na Krimu

MOSKVA – Ruska federalna služba bezbednosti (FSB) sprečila je teroristički napad u glavnom gradu Krima Simferopolju i privela dvojicu pripadnika džihadističke organizacije „Hajat Tahrir el Šam“ koji su pripremali napad na obrazovnu ustanovu upotrebom improvizovanih bombi.

„Savezna služba bezbednosti sprečila je teroristički akt u Republici Krim. Privedena su dva državljanina Rusije, rođeni 1992. i 1999. godine, a obojica su članovi međunarodne terorističke organizacije ‘Hajat Tahrir el Šam’ koja je zabranjena u Rusiji“, navodi se u zvaničnom saopštenju FSB, prenosi TAS S.

Agencija navodi da je FSB saopštio da su teroristi planirali oružani napad upotrebom improvizovanih eksplozivnih naprava na obrazovnu ustanovu u Simferopolju, a nakon napada imali su plan da preko Ukrajine odu za Tursku ili Siriju.

Informativna služba regionalnog centra FSB je navela i da su njihovi operativci zaplenili komponente za izradu improvizovane bombe, uključujući gelere i eksploziv, a da su kod uhapšenih pronađeni i komunikacijski uređaji sa uputstvima za izradu eksploziva i eksplozivnih naprava, kao i tekstualne i glasovne poruke koje su razmenjivali sa drugim članovima međunarodne terorističke organizacije u kojima su razmatrali planove za terorističke napade, prenosi TAS S.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.