U trendu

Otac napadača iz Luvra: Moj sin nije islamista

Otac Egipćanina koji je juče silom pokušao da uđe u pariski muzej Luvr i pritom je pogođen iz vatrenog oružja, izjavio je danas da njegov sin nije islamista i da ga Francuzi optužuju za terorizam kao izgovor za brutalnost kojom su ga zaustavili.

Mediji su preneli da je napadač, koji je identifikovan kao Abdulah Reda al Hamami, 29-godišnji Egipćanin rođen u Dakahliji, provinciji severoistočno od Kaira, ranjen sa više metaka pošto je napao vojnika, ispred muzeja mašuhi mačetom i uz povik „Alahu akbar“.

On se, prema mišljenju lekara, više ne nalazi u životnoj opasnosti, saopštila je danas kancelarija tužilaštva u Parizu.

U njegovom zadnjem džepu pronađene su limenke sa sprejem, ali ne i eksploziv.

Hamamijev otac Reda al Refai ispričao je danas za Rojters da je za slučaj svog sina saznao preko Fejsbuka i da ne zna kako je.

„Da li je živ? Da li je mrtav? Je l to stvarno on?, zapitao je.

Rekao je da je besmislica tvrditi da je njegov sin terorista.

„To je izgovor da ne bi morali da se izvine ili pravdaju postupke vojnika koji je upotrebio brutalnu silu protim mladića od 29 godina“, tvrdi Hamamijev otac.

I njegov ujak Rijad al-Refai kaže da je neshvatljivo da mladić koji navodno želi da učini terorističko delo nosi samo nož.

„Da mi kažete da je imao pištolj, pušku, onda dobro, poverovao bih vam, ali ovako ne znam…. Sve što želimo je istina“, rekao je on.

Oni tvrde da je Hamami radio u Šarži u Ujedinjenim Arapskim Emiratima i da je prošle nedelje otišao u Pariz na službeni put.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.