U trendu

Otkriveni laboratorija, pola tone stabljika i 16 kg marihuane

ZAGREB – Šibensko-kninska policija saopštila je danas da je uhapsila 40-godišnjaka od koga je u pretresu na podrucju Vodica zaplenjen laboratoriju za uzgoj, pola tone stabljika i 16 kilograma zapakovane marihuane.

Policija ističe da je reč o složenoj kriminalistickoj istraži koja se sprovodila više meseci.

U saopštenju se navodi da je policija pretražila stan i popratne objekate na podruju Ciste Male kod Vodica koje koristi osumnjiceni uz sudski nalog sprovela 21. juna.

Zamenik nacelnika policije Dujo Troskot kazao je da se laboratorija nalazila u potkrovlju porodične kuće i da je bila potpuno opremljena za moderan i brz uzgoj marihuane, prenosi Hina.

Ukupno je pronadeno i oduzeto 15,9 kilograma marihuane u vakumiranim u vrecicama i 148 stabljika kanabisa veličine od 62 do 240 centimetara procenjene težine oko 500 kilograma.

Zaplenjena su i 44 kanistra hemikalija za unapredenje rasta biljki, 146 industrijskih rasvetnih tela, 41 industrijski ventilator, 152 elektricna transformatora, uredaj za vakumiranje i ostala popratna oprema, kao i 5.000 evra u manjim apoenima.

Procena je da samo pronađena i oduzeta oprema vredi oko 100.000 evra.

Osumnjicenom je odreden mu je istražni pritvor, a zbog proizvodnje i preprodaje droge preti mu zatvorska kazna do 12 godina.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.