Ouja Aleks krece prema Bremudskom arhipelagu

MAJAMI – Tropska oluja Aleks, prva imenovana vremenska nepogoda u ovogodišnjoj sezoni uragana na Atlantiku, kreće se danas prema Bermudskim ostrvima nakon što je sinoć prešla preko Floride sa obilnim kišnim padavinama koje su poplavile brojne saobraćajnica.

Nevreme je dostiglo jačinu tropske oluje nakon što je rano jutros ojačalo na istočnoj obali Floride, prenosi AP.

Prognostičari američkog Nacionalnog centra za uragane potvrdili su jutros da je oluja Aleks imala maksimalnu trajnu brzinu vetra od 80 kilometara na sat, sa centrom sistema koji je lociran na oko 1.020 kilometara zapad-jugozapadno od Bermudskog arhipelaga.

Oluja se od sinoć kretala ka severoistoku brzinom od 35 kilometara na sat i očekivalo se da će proći blizu ili severno od Bermudskih ostrva gde je već na snazi upozorenje na tropsku oluju.

U nekim delovima Južne Floride juče su poplavljeni putevi nakon obilnih kiša i vetra koje je doneo ovaj olujni sistem pristigao iz Meksika.

Zvaničnici u Majamiju upozorili su vozače na poplave duž saobraćajnica, navodeći da veliki broj automobila zaglavljen, preneo je ranije AP.

Gradske službe Majamija su sinoć izvlačile i šlepovale vozila zaglavljena na poplavljenim putevima upozorivši građane da je situacija potencijalno opasna po život.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.