U trendu

Pakistan blokirao Fejsbuk, Tviter, Jutjub. . .

ISLAMABAD – Pakistan je danas privremeno blokirao Fejsbuk, Tviter i nekoliko ostalih društvenih medija zbog bezbednosti, u nstaojanju da razbije nasilne islamističke grupe, saopšteno je u Islamabadu.

„U nameri da održimo javni red i bezbednost, pristup određenim društvenim mrežama je privremeno obustavljen“, rekao je visoki zvaničnik telekomunikacija za Rojters, ne precizirajući o kojim medijima je reč.

Ministarstvo unutrašnjih poslova je rekao da će blokada trajati najmanje do 15.00 po lokalnom vremenu i da se zabrana odnosi na Jutjub, Fejsbuk, Vacap, Tviter, Telegram i Tiktok.

Pakistan je saopštio da je zabranio islamisticku grupu Tehrik-i-Labaik Pakistan (TLP), a nakon hapšenja njihovog lidera došlo je do protesta širom zemlje, koji su dodatno podgrejani ant-francuskim raspoloženjem.

Drugi bezbednosni izvor je rekao da je blokada povezana sa operacijom koja se vodi protiv te grupe.

„Kao što je vlada ranije saopštila – kada god je to potrebno, blokiraćemo društvene mreže da razbijemo Tehrik-i-Labiajak“, rekao je bezbednjak, insistirajući na anonimnosti, jer mu nije dozvoljeno da govori za medije.

Pakistan je na jakom udaru protesta TLP-a ove nedelje, najmanje četiri policajaca su ubijena tokom trodnevnog nasilja, prema ministarstvu informisanja.

Ranjeno je blizu 600 ljudi, od kojiih je 200 u kritičnom stanju.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.