U trendu

Pakistan: Teroristi ubili trojicu policajaca

ISLAMABAD, 14. januara (Tanug) – Najmanje tri policajca, među kojima i jedan visoki oficir, ubijena su u napadu na policijsku stanicu na severozapadu Pakistana, saopštila je danas policija.

Napad, poslednji u nizu sličnih incidenata tokom prethodnih meseci, dogodio se u Pešavaru, prenela je Anadolija.

„Grupa terorista napala je policijsku stanicu u Sarbandu u ponoć sa više strana. Teroristi su u napadu koristili granate, snajperske puške i automatsko oružje“, rekao je novinarima Kašif Aftab Abasi, viši policijski službenik.

Policija je pokrenula operaciju potrage na tom području kako bi uhapsila teroriste.

Tokom poslednjih nekoliko meseci, u pokrajini Khiber Paktunkva, koja se graniči s Avganistanom, sve češći su teroristički napadi koje je pokrenuo zabranjeni Terek-e-Taliban Pakistan (TTP).

Prošlog meseca nekoliko policajaca je ubijeno u napadima za koje je odgovoran TTP u okruzima Laki Marwat, Dera Ismail Kan i Banu.

Pakistan beleži rast broja terorističkih napada iz Avganistana, nakon što su se talibani vratili na vlast u Kabulu u avgustu prošle godine.

Islamabad poziva talibane da ispune svoje obaveze da obuzdaju terorističke grupe i da im ne dopuste da koriste avganistansko tlo kao lansirnu platformu za napade.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.