Pakleni Hitlerov plan: Nameravao da potopi Moskvu i potpuno zatre Slovene

Nacistički vođa Adolf Hitler nameravao je da potpuno razori Moskvu, Lenjingrad (današnji Sankt Peterburg) i Kijev, a da stanovništvo istrebi kako bi sprečio nastanak bilo kakvog otpora.

Nacisti su planirali da potpuno potope Moskvu nakon što otvore branu kanala Moskva-Volga, navodi „Ruska reč“, pozivajući se na svedoke i dokumente iz Drugog svetskog rata.

Hitler je nameravao da Sovjetski Savez pretvori u niz komesarijata Trećeg rajha, čime bi pobedio Crvenu armiju.

Zigfrid Kaše, nemački ambasador u fašističkoj Nezavisnoj Državi Hrvatskoj, imenovan je za budućeg rajhskomesara za područja koja bi obuhvatala severnu i centralnu Rusiju, sve do Urala.

Kaše je do kraja rata čekao trenutak u kojem bi nemački tenkovi ušli u Kremlj, što se nikada nije dogodilo. Pogubljen je 7. juna 1947. godine, nakon što je u Jugoslaviji osuđen za ratne zločine.

Hitlerovi planovi za uništenje Sovjetskog Saveza i Rusije liče na noćnu moru, navodi se u tekstu.

Firer je nameravao da sa Krima, zajedno sa velikim zaleđem na severu, budu „deložirani“ svi stanovnici.

Osim toga, baltičke države, „kolonija Volge“ i okrug Baku (kao vojna koncesija) takođe bi pripali Rajhu.

Volf-Hajnrih fon Heldorf, general SS-a i šef berlinske policije, koji je postao bogat tako što je iznuđivao imovinu Jevrejima sredinom tridesetih godina 20. veka, bio je zadužen za porobljavanje i proterivanje stanovnika Jaroslavlja.

Nacisti su pretpostavljali da Sovjetski Savez ne bi bio u potpunosti poražen vojnim sredstvima, čak i nakon osvajanja prestonice i velikih gradova, pa su planirali da stvore „granicu“ na „A-A liniji“ (Arhangelsk i Astrahan).

To bi značilo da bi Sovjetski Savez izgubio 86 odsto naftnih resursa.

Hitler je nameravao da na novoj granici sa „ostatkom Rusije“ izgradi stotine bunkera.

Za uništenje Moskve tokom operacije „Tajfun“ bio je zadužen Oto Skorceni, „najopasniji čovek u Evropi“, specijalista za posebne operacije koji će 1943. godine osloboditi Benita Musolinija iz zarobljeništva na planini Gran Saso. On je trebalo da nadgleda postavljanje dinamita na ključnim mestima.

Nacisti su planirali da, nakon osvajanja evropskog dela SSSR-a, azijski deo pretvore u niz „bezazlenih seljačkih republika“.

U budućnosti, osvojene teritorije u Rusiji, Ukrajini i drugim delovima SSSR-a, trebalo je da kolonizuju nemački doseljenici ili lokalne manjine.

Hitler je naredio da se više nikada ne dopusti (računajući i na svoje nasljednike) stvaranje ikakve ruske države istočno od „A-A linije“.

Nije se dogodilo ništa od toga.

Ratna mašinerija Adolfa Hitlera zakazala je u borbi protiv Slovena, koje je toliko prezirao i smatrao „podljudima“, navodi „Ruska reč“.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.