Palmer: Nova vlada u PR da proceni pristup dijalogu

TIRANA – Specijalni izaslanik američkog državnog sekretara za zapadni Balkan Metju Palmer izjavio je da od nove vlade u Prištini nakon izbora sledećeg meseca očekuje da „proceni pristup dijalogu“ sa Beogradom.

On je u intervjuu Radioteleviziji Albanije rekao da će administracija novoizabranog predsednika Bajdena i dalje imati isti pristup Balkanu, „stabilan i kontinuiran“, kao i sve prethodne administracije, prenosi RTS.

„SAD pozdravljaju novu vladu koja će biti formirana na izborima 14. februara na Kosovu i biće joj partner“, rekao je Palmer i dodao da od nje očekuje da se bavi različitim temama i pitanjima u interesu građana i mira u regionu.

Kako je rekao, biće važno da se ova vlada pozabavi nekim pitanjima koja i dalje predstavljaju izazov, uključujući vladavinu zakona, transparentno i odgovorno upravljanje, podsticanje ekonomskog rasta i razvojnih mogućnosti za strane investitore.

„Prilika da se vidi da imaju živu ekonomiju koja omogućava mladim ljudima da veruju da je njihova budućnost bolja na Kosovu nego u emigraciji“, rekao je Palmer.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.