U trendu

Pao s neba: Švercovao se u avionu, ispao u baštu ženi koja se sunčala – i poginuo

Čula sam udarac i mislila da je pala skela. Muž se popeo da vidi što se događa i vratio se izbezumljen. Komšinica mu je rekla da im je u baštu s neba pao čovek, ispričala je stanovnica londonskog predgrađa Clapham za Daily Mail.

Njenoj komšinici je u baštu, dok se sunčala, pao muškarac koji je ispao iz aviona koji je iz kenijskog Nairobija leteo do Londona. Preminuo je na licu mesta.

Policija je potvrdila kako je reč o ilegalnom putniku koji se vozilo u podvožju aviona. Smrt ne smatraju sumnjivom, a muškarca još nisu identifikovali.

Komšinica kaže da je vrlo brzo nakon poziva došao veliki broj policajaca.

– Odmah sam sklonila decu da ne vide telo- ispričala je stanovnica Claphama.

Dan ranije, kaže, imali su zabavu za decu.

– Ne mogu ni pomisliti što bi bilo da je pao dan ranije – priznaje šokirana žena. Kaže da je putnik bio potpuno odeven. Nosio je farmerke i plavu košulju. Policija je u podvožju aviona pronašla ostatak njegovih stvari.

Iz Kenia Ervejza, iz čijeg aviona je putnik ispao, kažu da se radilo o nesrećnom slučaju. Poručuju i da sarađuju i s britanskim i kenijskim vlastima.

Putovanje od Najrobija do Hitroua inače traje oko osam sati i 50 minuta.

Britanski list podseća da su se slične nesreće ranije dešavale iznad Londona, uglavnom u trenucima kada se na avionima spuštaju delovi koji služe za sletanje.

U sličnom incidentu blizu londonskog aerodroma u septembru 2012. godine poginuo je tridesetogodišnji Hoze Matada iz Mozambika, na letu iz Angole.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.