U trendu

Pariz: Propusnice i maske na prazničnoj vojnoj paradi

PARIZ – Za sve građane koji žele da prisustvuju današnjem svečanom vojnom defileu na Jelisejskim poljima u cašt Dana Republike Francuske, obavezna je medicinska potvrda, saopšteno je iz policijske prefekture Pariza, a pojačane su i bezbednosne mere.

„Imajući u vidu epidemiološku situaciju, na snazi će biti nekoliko obaveznih preventivnih mera za sve koji žele da prisustvuju vojnom defileu na Jelisejskim poljima“, navodi se u saopštenju, prenosi Fransinfo.

Set mera podrazumeva da svaki posetilac stariji od 11 godina mora da ima validnu potvrdu da je vakcinisan, ili da ima negativan rezultat na test, ili da je preležao kovid-19, a nošenje zaštitne maske je obavezno za sve.

Celom dužinom Jelisejskih polja biće postavljeni pristupni punktovi kroz koje će građani moći kontrolisano da priđu tribinama s kojih se prati svečani vojni defile.

Gradske vlasti su najavile da će u širem krugu oko Jelisejskih polja biti zatvoreno šest najvećih metro stanica, da će se sprovoditi striktna bezbednosna kontrola svih koji budu želeli da prate svečani vojni defile, kao i da će u periodu od 8 do 14 časova biti zatvorene sve bašte kafea i restorana na Jelisejskim poljima.

Očekuje se da će današnju paradu u čast nacionalnog praznika Dana Republike, u kojoj će učestvovati oko 5.000 pripadanika vojske i policije, gledati oko 25.000 ljudi.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.