U trendu

Parlament Finske za nekoliko dana o clanstvu u NATO

HELSINKI – Premijerka Finske Sana Marin izrazila je danas nadu da će parlament te zemlje u narednih nekoliko dana snažno podržati odluku o podnošenju zahteva za članstvo u NATO.

„U Finskoj je pred nama još parlamentarni procedura, ali verujem da će parlament odlučno i odgovorno da se izjasni o ovoj istorijskoj odluci“, rekla je Marin.

Finski predsednik Sauli Ninisto potvrdio je danas da će njegova zemlja podneti zahtev za članstvo u Severnoatlantskoj alijansi.

„Danas smo – predsednik i vladin odbor za spoljne poslove, zajedno odlučili da će Finska…aplicirati za članstvo u NATO“, rekao je Ninisto.

Premijerka je najavila da će finski parlament narednih dana raspravljati o kandidaturi za članstvo u NATO, prenosi Bi-Bi-Si (BBC).

Govoreći zajedno sa finskim predsednikom Saulijem Ninisteom u Helsinkiju, premijerka Marin je istakla da su oboje bili u kontaktu sa zvaničnicima zemalja članica NATO i da im se iz tih država uputili izraze zahvalnosti u ime Severnoatlantske alijanse na podršci koju su do sada dobijali od Finske.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar