U trendu

Parovi u Kini čekaju izmene zakona

Parovi koji planiraju drugo dete, posle odluke Kine da prekine politiku jednog deteta, moraće da sačekaju dok određeni zakoni ne budu promenjeni, saopštili su stručnjaci.
Kako je preneo list „Čajna dejli“, nova politika mora da bude u skladu sa regionalnim zakonima, pa će se rođenje drugog deteta smatrati ilegalnim pre nego što određene regulative ne postanu zakonske.

Razvojni istraživački centar državnog saveta Kine (DRC) saopštio je da je neophodno da nove mere odobre odbori Kineskog Narodnog nacionalnog kongresa u provincijama, autonomnim regionima i opštinama.

Odbori Narodnog nacionalnog kongresa će, na lokalnom nivou, revidirati odluku ili će doneti nove propise uz nadzor komisije, navedeno je u saopštenju.

„Broj novorođenčadi će se definitivno povećati narednih godina“, izjavio je zamenik direktora kineske Komisije za nacionalno zdravlje i planiranje porodice Vang Pejan.

Prema njegovoj proceni, u Kini će do 2050. godine biti 30 miliona više radno sposobnih ljudi starih između 15 i 59 godina.

Kina je zvanično 29. oktobra objavila prekid politike jednog deteta i dozvolila svim kineskim parovima da imaju po dvoje dece.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.