U trendu

Patrijarh sa republickim vlastima i liderima partija u RS

DOBOJ – Patrijarh srpski Porfirije sastao se večeras u Doboju sa predstavnicima republičkih institucija i liderima političkih stranaka iz Republike Srpske.

Nakon sastanka nije bilo zvaničnih izjava za novinare, prenosi RTRS.

Sastanku, koji je održan u Vladičanskom domu, prisustvovali su predsednica Republike Srpske Željka Cvijanović, premijer RS Radovan Višković, kao i srpski član Predsedništva BiH i lider Saveza nezavisnih socijaldemokrata (SNSD) Milorad Dodik.

Prisutni su bili i lideri Srpske demokratske stranke (SDS) Mirko Šarović, Partije demokratskog progresa (PDP) Branislav Borenović, Socijalističke partije Petar Đokić, Demokratskog narodnog saveza (DNS) Nenad Nešić, Ujedinjene Srpske Nenad Stevandić, DEMOS-a Nedeljko Čubrilović, NDS-a Darko Banjac, Narodnog demokratskog pokreta (NDP) Dragan Čavić i SPS-a Dragutin Škrebić.

Sastanku je prisustvovao i episkop zvorničko-tuzlanski Fotije.

Patrijarh srpski stigao je ranije večeras u Doboj, gde će sutra prisustvovati slavi grada Prebraženju Gospodnjem.

Patrijarh je, nakon doksologije koja je služena u dobojskom hramu, poručio da je mir put srpskog pravoslavnog naroda i naglasio da je važno da Hristos bude u srcu i duši svakog čoveka, a da je najvažnije vaspitavati decu u pravoslavnoj veri.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.