U trendu

Patrijarh: Srpski narod ima nadu bez obzira na teškoće i iskušenja

BANJALUKA 7. janura (Tanjug) – Patrijarh srpski Porfirije izjavio je u intervjuu za RTRS da srpski narod i danas, kao i uvek do sada, ima nadu bez obzira na teškoće i iskušenja kroz koje prolazi, ističući da je Božić praznik nade, ali i mnogo više od toga.

Govoreći o Srbima na Kosovu i Metohiji, patrijarh je istakao da srpskom narodu već dugo nije lako da živi na Kosmetu, naročito u poslednje vreme, ali da je SPC uvek uz svoj narod.

„Za nas je Kosovo zavet, odnosno poziv na vrlinu, na punoću i lepotu života, poziv na traganje i pronalazak smisla postojanja. Ništa prirodnije nema nego da budemo uz svoj narod i da, kada govorimo o Kosovu, molimo se za sve ljude koji tamo žive“, istakao je patrijarh.

On je podsetio da se na Kosovu i Metohiji nalaze najveće srpske svetinje i manastiri i da srpski narod sve dok je tako treba da bude siguran u izvesnost mira pre ili kasnije.

Patrijarh je rekao da iako su turbulentna vremena oseća zadovoljstvo kada može da ostvari bilo koju vrstu komunikacije sa svima koji su sa prostora RS i BiH, jer i sam vuče poreklo iz tih krajeva.

Dodao je da su mu bliski i dragi svi ljudi koji žive u Republici Srpskoj, bez obzira na veroispovest i nacionalnost.

Patrijarh je poželeo srpskom narodu u RS da budu ono što jesu i da to na najbolji način predstavljaju i ostvaruju.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar