U trendu

Patrušev: SAD i saveznici guraju svet ka globalnom ratu

MOSKVA – Sekretar ruskog Saveta za bezbednost Nikolaj Patrušev izjavio je danas da oružje koje je isporučio Zapad i strani plaćenici predstavljaju prioritetne mete za ruske snage koje se bore u Ukrajini, prenela je agencija RIA Novosti.

SAD i njihovi saveznici sukobljavaju nacije jedne protiv drugih i guraju svet ka globalnom ratu odbijanjem da se raspravlja o veličanju nacizma i rasizma u okviru Ujedinjenih nacija, istakao je Patrušev, preneo je TAŠ.

Patrušev je ocenio da glorifikacija i promocija neonacizma koju podržavaju države koje su se borile protiv fašističkog nacizma zajedno sa Sovjetskim Savezom tokom Drugog svetskog rata, pokazuje da Zapad namerno nastoji da izbriše iz sećanja strahote i patnje koje je nacistička ideologija donela čovečanstvu.

SAD i Ukrajina odbile su predlog rezolucije u UN koji je pokrenula Rusija, a kojom se osuđuje veličanje nacizma i drugih manifestacija rasizma, podsetio je Patrušev, ukazujući da su Vašington i Kijev izvršili veliki pritisak na druge zemlje uoči glasanja o tom predlogu.
Dok proglašavaju Rusiju izvorom nestabilnosti, SAD formiraju antiruske saveze, jačajući svoju vojnu moć i raspoređujući NATO snage u blizini ruskih granica, rekao je Patrušev na sastanku u Brjansku posvećenom protivterorističkoj zaštiti infrastrukture u centralnoj
Rusiji.
Cilj SAD je da oslabe, razbiju i na kraju unište Rusiju i zbog toga seju mržnju i podržavaju razvoj ideologije ultradesničarskih ekstremista i nacionalista u Ukrajini, istakao je Patrušev, preneo je TAŠ.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.