U trendu

Patrušev: Zapad umešan u organizaciju nereda u Iranu

TEHERAN – Sekretar Saveta za bezbednost Rusije Nikolaj Patrušev rekao je danas da su zapadne obaveštajne agencije odigrale ključnu ulogu u organizovanju nereda u Iranu.

On je to izjavio tokom rusko-iranskih bezbednosnih konsultacija i dodao da su takve akcije direktno mešanje u unutrašnje stvari Irana, prenosi TAS S.

„Uočavamo ključnu ulogu zapadnih obaveštajnih agencija u organizovanju masovnih nereda u Iranu i daljem širenju dezinformacija o situaciji u zemlji korišćenjem masovnih medija na persijskom jeziku pod njihovom kontrolom. Mi to smatramo eklatantnim mešanjem u unutrašnje stvari suverene države“, rekao je Patrušev, prenosi „Ruska gazeta“.

Patrušev je danas doputovao u Iran na, kako je zvanično najavljeno, redovne bezbednosne konsultacije, dok zapadni mediji tvrde da će jedna od tema biti vojno-tehnička saradnja.

Patrušev je poslednji put posetio Teheran u decembru 2019. godine, kada su tamo održane multilateralne konsultacije o Avganistanu, podseća TAŠ i dodaje da Rusija i Iran održavaju redovne bezbednosne kontakte.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar