U trendu

Pendarovski naredio vojsci da pomogne u gašenju požara

SKOPLJE – Predsednik Severne Makedonije Stevo Pendarovski naredio je večeras angažovanje vojske u gašenju požara širom zemlje.

On je na Fejsbuku napisao da je tu odluku doneo nakon što ga je načelnik Generalštaba, general-potpukovnik Vasko Gjurčinovski obavestio o situaciji sa požarima, a posebno o velikom požaru u Kočanima.

Pendarovski je precizirao da je kao vrhovni komandant izdao u 16.30 sati naređenje za angažovanje vojske u punom kapacitetu.

„Odobrena je upotreba aviona, koji su danas već intervenisali u Starom Nagoričanu, a sutra ujutro će krenuti da pomognu u Kočanima“, napisao je Pendarovski.

On je naveo da je tokom dana na gašenju požara bilo angažovano više od 170 pripadnika Vojske, a da će se tokom noći pratiti stanje na terenu i angažovati dodatne snage, kao i sredstva za suočavanje sa situacijom i pomoć stanovništvu gde god postoji potreba.

Centar za upravljanje krizama saopštio je da širom Severne Makedonije gori nekoliko velikih požara, a da je najkritičnije u Kočanima na istoku zemlje.

U tom gradu plamen je počeo da dopire do prvih kuća, pa je zatražena hitna pomoć u gašenju požara.

Vatrogasna vozila su na terenu, ali su u gašenje uključeni i građani.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.