U trendu

Performans ispred Cetinskog manastira koštaće DPS

PODGORICA – Predsednik Pokreta za promene i jedan od lidera Demokratskog fronta Nebojša Medojević poručo je danas da će poslednji performans pred Cetinjskim manastirom, simbolom državnosti Crne Gore i njenog pripadanja hrišćanskom civilizacijskom krugu, koštati DPS MIla Đukanovića još 5-10 odsto manje glasova na sledećim izborima.

Medojević ističe da će „svaki normalan, razuman, umereni Crnogorac i suverenista, bežati glavom bez obzira od DPS-a koji deluje kao ekstremistička satanistička sekta i izaziva osećaj straha i gađenja kod običnog naroda“.

„Ako DPS nastavi sa ovim seansama i svetogrđem, kampanja za izbore neće biti ni potrebna. Dovoljno je samo pustiti ove likove da se okupljaju i oni će odraditi kampanju. Ima tu i neke kosmičke pravde, da ortodoksni komunisti koji su politički sledbenici onih koji su poubijali 90 odsto sveštenstva SPC u CG, rušili crkve i manastire i pretvarali ih u štale, punili jame i svoje neistomišljenike slali na Goli Otok, nestanu sa političke scene zbog ničim izazvanog sukoba sa Crkvom, koja ih je 30 godina korektno podržavala“, poručio je Medojević na Fejsbuku.

Dodao je da je DPS odlukom na Kongresu da iz Crne Gore proteraju SPC, otmu joj imovinu i zabrane rad, potpisao svoju političku smrt.

Kako navodi, napad na instituciju u koju čak i članovi i birači DPS imaju najveće poverenje, doveo je do gubitka 10-15 odsto birača, koje „DPS nije mogao da nadoknadi kupovinom, švercom i drugim izbornim mahinacijama a umesto da izvuku lekcije iz izbornog poraza, Đukanović dodatno radikalizuje partiju, forsirajući njeno najekstremnije krilo koju predvode pouzdani saradnici policije i ANB“.

„Tradicionalno i konzervativno biračko telo DPS, nije spremno da podrži ekstremizam, nasilje, jezik mržnje, ksenofobiju i otvoreni fašizam koji svakodnevno emituju radikali iz DPS. SDP I SD i ostale parapolitičke strukture iz njihovih medija i NVO. Obskurni perfomansi DPS ekstremista koji za cilj imaju deligtimizaciju SPC i diskreditaciju njenih čelnih ljudi, od normalnih, umerenih i tradicionalno orjentisanih Crnogoraca i suverenista se doživljavaji kao odvratne seanse neke mračne sekte koja nema veze ni sa hrišćanstvom, ni sa pravoslavljem, ni sa Crkvom ni sa relegijom. A posebno ne sa Crnom Gorom“, naveo je Medojević.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.