U trendu

Peskov: Bondarov nije s nama, on je protiv Rusije

MOSKVA – Portparol Kremlja Dmitrij Peskov prokomentarisao je jučerašnju ostavku Borisa Bondareva, savetnika u stalnoj misiji Rusije pri UN u Ženevi, na koju se odlučio zbog neslaganja sa ruskom specijalnom vojnom operacijom u Ukrajini ocenivši da je bivši ruski diplomata „protiv Rusije“.

„On nije sa nama, on je protiv nas. Kritičan je prema ruskom političkom rukovodstvu koje podržava praktično čitavo stanovništvo naše zemlje. Shodno tome, ovaj gospodin je istupio protiv naše zemlje“, rekao je Peskov, prenosi TAS S.

Portparol predsednika Ruske Federacije je rekao da Kremlj nije proučio otvoreno pismo diplomate u kojem objašnjava razloge za svoju odluku.

Peskov je savetovao medijima da se obrate ministarstvu spoljnih poslova Rusije za dalji komentar o ovom pitanju.

U jučerašnjem razgovoru sa urednikom BBC Stivom Rozenbergom ruski diplomata Boris Bondarev je objasnio da je podneo ostavku i izjasnio se protiv ruskog državnog vrha jer se snažno protivi onome što vlada Rusije radi u Ukrajini od 24. februara.

„Ne želim više da budem povezan sa tim. Ne vidim nikakvu alternativu (ovoj odluci)“, rekao je visoki ruski diplomata i naglasio da je imao dilemu samo u vezi s tim kad će učiniti to što je učinio, a ne da li će to učiniti.

Bondarev rekao da ne veruje da njegova osećanja deli veliki broj njegovih kolega u ministarstvu spoljnih poslova Ruske Federacije.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pogledaj komentare (1)