U trendu

Peskov: Kraj operacije odredice Putin zavisno od efekata

MOSKVA – Vreme završetka specijalne operacije u Donbasu odrediće vrhovni komandant ruske vojske, predsednik Rusije Vladimir Putin, u zavisnosti od efekata, saopštio je danas Kremlj.

„Rokove određuju efikasnost, usklađenost, a odrediće ih, naravno, vrhovni komandant“, rekao je novinarima portparol ruskog predsednika Dmitrij Peskov, prenosi Interfaks.

Napomenuo je da mu nije poznato ništa o mogućnosti prevremenog prekida operacije u Ukrajini, ističući da takvu odluku može da donese samo vrhovni komandant.

„Operacija ima svoje ciljeve, oni se moraju ostvariti. Predsednik je rekao da su sve odluke donete i da će ciljevi biti postignuti“, rekao je Peskov odgovarajući na pitanje pod kojim uslovima je Rusija spremna da zaustavi vojnu operaciju.

Na pitanje koje su granice do kojih ruske vlasti planiraju da stignu podržavajući snage DNR i LNR, Peskov je odgovorio da ne može da otkrije nikave informacije o vojnim, tehnološkim i drugim komponentama operacije.

O ciljevima akcije ruskih trupa, Peskov je rekao da je te ciljeve odredio predsednik, a da su oni demilitarizacija i denacifikacija Ukrajine.

„I jedno i drugo predstavlja pretnju našoj državi, našem narodu“, poručio je Peskov.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Пошаљи коментар