U trendu

Peskov: Moguće neregularnostri u sprovođenju memoranduma

MOSKVA – Moguće je da postoje neke neregularnosti u primeni rusko-turskog memoranduma o Siriji, izjavio je danas portparol Kremlja Dmitrij Peskov, dodajući da situacija ne može da se stabilizuje preko noći.

„Naravno da ne možemo da isključimo određene neregularnosti u prvim fazama, situacija je veoma teška i ne može da se stabilizuje preko noći. Mi ipak radimo detaljno i teško“, rekao je Peskov.

On je naveo da Rusija trenutno raspoređuje snage i opremu, kao i pripadnike sirijske pogranične vojske i njihovu opremu u određena područja.

To je pozitivan faktor i pokazuje da sprovodimo konkretne akcije u skladu sa memorandumom“, rekao je Peskov, prenosi Tas s.

On je naveo da su ruske snage uspostavile kontakte sa predstavnicima Kurda , kako bi bio obezbeđen proces njihovog povlačenja.

„Ako se kurdske jedinice i oprema ne povuku iz buduće bezbedne zone, pogranična straža i naša vojna policija neće stajati između njih i turskih snaga u toj zoni, Onda će, nažalost, kurdske jedinice biti ostavljene same sa turskom vojskom“, istakao je Peskov.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.