U trendu

Peskov: Politika štapa i šargarepe neprimenjiva na Rusiju

MOSKVA – Moskva smatra da je dvostruki pristup SAD u odnosima sa Rusijom osuđen na propast, kao i da će američki dolar gubiti značaj kako sve više zemalja bude sumnjalo u njegovu stabilnost.

„Politika štapa i šargarepe koju SAD sprovode prema Rusiji je uzaludna“, rekao je danas portparol ruskog predsednika Dmitrij Peskov u emisiji „Velika igra“ ruske televizije Kanal 1, prenosi TAS S.

Peskov je rekao da postoji određena predanost Vašingtona takvoj politici u odnosima sa Rusijom, koju neki stručnjaci u SAD nazivaju dvostrukim pristupom i da je to realnost.

On je naglasio da takva politika nije primenljiva na Rusiju i da je osuđena na propast i da je ruski predsednik Vladimir Putin to svima prilično jasno poručio , posebno administraciji u Vašingtonu.

„Politika koja jednog dana podrazumeva telefonski poziv i izjavu da smo zainteresovani za dijalog, a već sutradan najavu uvođenja više sankcija ne može da uspe“, poručio je ruski zvaničnik.
Peskov je u emisiji ruske televizije rekao i da će druge zemlje početi da napuštaju američki dolar kao valutu u svojim trgovinskim operacijama kako se kod njih budu uvećavale sumnje u vezi sa njenom stabilnošću, a naglasio je da se udeo dolara u ruskim trgovinskim operacijama već smanjuje iz godine u godinu i da veruje da će to postati i svetski trend.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.