U trendu

Pešukić odbila sporazum sa Acom Đukanovićem

PODGORICA – Nikšićanka Ana Pešukić odbila je na današnjem ročištu u Višem sudu, sporazum sa Specijalnim državnim tužilaštvom, kojim bi bila u obavezi na šestomesečnu zatvorsku kaznu i da Acu Đukanoviću, bratu šefa crnogorske države, vrati 300.000 evra.

Pešukić je podgoričkim Vijestima rekla da je sporazum odbila i dodala da sudiji rekla da je za nju neprihvatljivo da vrati 300.000 evra „naročito da ih vratim Đukanovićima“.

Pešukić je optužena da je iz kuće brata predsednika države Mila Đukanovića ukrala količinu zlata, nakita, zlatnika, ručnih satova od zlata…vrednosti 331.500.27 evra.

Ona je godinama radila kao vaspitačica u kući Aca Đukanovića.

Pešukić je rekla da je u odštetnom zahtevu bilo da joj se odredi zatvorska kazna od šest meseci, koliko je provela u pritvoru, kao i da neosnovano traže 300.000 evra, iako ni veštak nije utvrdio da su za toliko oštećeni.

„Danas su se u sudnici pojavili pravni zastupnici Aca Đukanovića – advokat Draško Đukanović i bivši ministar pravde Zoran Pažin. U sudnici je nastalo oduševljenje kad su ga videli, mada kod mene nije izazvao takav osećaj“, rekla je Pešukić.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.