U trendu

Picula: CG da odluci da li nastavlja u smeru EU integracija

PODGORICA – Izvestila Evropskog parlamenta za Crnu Goru Tonino Picula rekao je danas, povodom izglasavanja nepoverenja Vladi premijera Dritana Abazovića, da crnogorska politika mora da odluči da li nastavlja u smeru evropskih integracija ili će postati „potrošna roba ruskih i srpskih interesa u regionu“.

Prema njegovim rečima, bez pravog i punog demokratskog legitimiteta, „nijedna vlada ne može da sprovodi obuhvatne i temeljne demokratske reforme“.

„Upravljanje približavanjem EU nije tehničko pitanje, nego prvorazredni politički proces, koji zahteva jasnu podršku bez balansiranja sitnih političkih interesa. To je pokazao i sinoćnji pad Vlade Crne Gore, druge koja u prethodne dve godine nije uspevala za ključne proevropske odluke da osigura jasnu podršku Skupštine“, dodao je Picula, na Tviteru.

Crnogorska politika, kako kaže Picula koji je i poslanik EP, mora da odluči da li nastavlja u smeru evropskih integracija.

„Građani Crne Gore i dalje jasno podržavaju članstvo u EU, što treba da dobije i jasnu podršku u izborima koji bi odražavali to raspoloženje. Takva skupština i vlada sigurno će imati i nedvosmislenu podršku Evropskog parlamenta, kao i moju podršku kao izvestioca za Crnu Goru“, naveo je Picula.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.