U trendu

Pirgov: Nesreća u Bugarskoj posledica ljudske greške

SOFIJA – Jutrošnja nesreća na autoputu Sofija-Blagojevgrad, je apsolutno posledica ljudske greške, rekao je za BTV sekretar za bezbednost iz bugarskog grada Pernika Vasko Pirgov, koji je na lice mesta stigao sa prvim policajcima i vatrogascima, prenosi Telma

„Autobus je išao preko 100 kilometara na čas i ne postoji ni milimetar traga kočenja, što znači da vozač nije adekvatno reagovao“, saopštio je bugarski zvaničnik.

On je rekao da se autobus nije prevrnuo i da je vozač pokušao da skrene levo, dodajući da ima snimaka „koji nisu prijatni za gledanje“.

„Prizor je užasan. Prednji deo autobusa je izgoreo, ljudi u bolnici „Pirogov” su bili u zadnjem delu autobusa. Na autobusu je razbijeno desno staklo i oni su izašli odatle“, pojasnio je bugarski zvaničnik.

Prema njegovim rečima, oko sat i po pre udesa autobus se zaustavio na benzinskoj pumpi na magistralnom putu „Struma”, gde su putnici otišli do toaleta i napravili pauzu oko pola sata.

On smatra da je isključena mogućnost da je vozač zaspao, jer se benzinska pumpa nalazi na 15 minuta vožnje do mesta udesa.

„Put je u savršenom stanju. Ovo je greška vozača. Ne postoji mogućnost da je autobus proklizao na kolovozu, nema tragova kočenja. Autobus se zapalio s prednje strane. U samom autobusu su bile cevi za naftu“, rekao je Pirgov i dodao da je požar izbio u prednjem delu autobusa, najverovatnije u sistemu grejanja.

On je još saopštio da je u 03:04 dobio informaciju o nesreći, a u 03:30 je stigao na mesto udesa, gde su bili vatrogasci i Hitna pomoć.

U saobraćajnoj nesreći na autoputu Sofija-Blagojevgrad, blizu sela Bosnek, noćas u 3:00 sata, zapalio se autobus sa severnomakedonskim registarskim tablicama, koji se vraćao iz Istanbula.

U nesreći je poginulo 46 putnika, a sedam povređeno.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.