U trendu

Plenković: Antikovid protest imao politički karakter

ZAGREB – Premijer Hrvatske Andrej Plenković izjavio je danas da je protest građana te zemlje protiv kovid potvrda koji je održan u subotu bio prevashodno političkog karaktera.

„Zoran Milanović je jedini predsednik neke članice EU koji otvoreno ide protiv kovid potvrda i mera koje vlada donosi da bi zaštitila zdravlje. Protest ne doživljavam kao iskonsku reakciju dela naših gradana do kojih nam je stalo, nego isključivo kao političku manifestaciju, tu nema dileme i to je više nego očigledno“, rekao je premijer Hrvatske, prenosi Hina.

„Profiterima na strahoti“, kako je rekao, poručio je da je to sramno i pozvao je sve koji su bili na protestu, vikali da korone nema i da im neko uzima slobodu, da odu na intenzivnu negu hrvatskih bolnica gde se leče kovid pacijenti.

On je ponovio da vakcinacija nije obavezna i da se nudi alternativa – testiranje – koje nije invanzivan postupak.

„Koja vrsta invanzivnog karaktera se nalazi u brisu koji traje pola sekunde? Ceo smisao protesta je bio da se profitira na smrti od kovida. Postoje politički profiteri koji nastoje da profitiraju na ljudima i njihovim strahovima, a istina je da se svi ti junaci boje male bele vatice, da se vidi da je li neko zaražen ili nije“, poručio je Plenković i dodao:

„Ukoliko svi ti junaci, veliki slobodari, misle da im je vatica problem, onda nisu junaci nego slabići, paraziti i profiteri politički od krajnje desnice do levice. On se zaštitio kao lički medvjed s tri doze i hvali se s buster dozom i onda poziva ljude na protest protiv kovid potvrda“.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.