U trendu

Plenković u Petrinji i Sisku, dve godine nakon zemljotresa

ZAGREB – Gotovo dve godine od razornog zemljotresa, predsednik hrvatske vlade Andrej Plenković danas je u radnoj poseti Petrinji i Sisku, gde mnoge porodice, čiji su domovi stradali u potresu, još žive u kontejnerima.

Hina prenosi da je Plenković najveću pažnju posvetio dinamici obnove područja stradalog od katastrofalnog potresa, pa je u Petrinji najpre obišao jednu porodičnu kuću u izgradnji, u koju bi uskoro trebalo da se useli jedna četvoročlana porodica.

Premijer je obišao i Veteranski centar u Petrinji koji je uređen rekonstrukcijom bivše kasarne.

Veteranski centar uz one u Daruvaru, Sinju i Šibeniku četvrti je u Hrvatskoj. Njegova je vrednost 95 miliona kuna, a gradi se od juna 2020. Nakon potresa zgrada je dodatno oštećena pa je uloženo dodatnih 10 miliona kuna. Centar je prilagođen osobama s invaliditetom i imat će 89 smeštajnih jedinica. Opremanje Centra je u toku i zapošljavaće 30 osoba.

Plenković će posetiti i kasarnu „Pukovnika Predraga Matanovića“ gde će imati radni sastanak s članovima vlade o toku obnove u županiji. Potom će učestvovati na svečanosti uručenja ugovora i sporazuma između resornih ministarstava i tela i ustanova Sisačko-moslavačke županije.

Premijer će u Sisku obići gradilište Regionalnog centra kompetentnosti Tehničke škole Sisak, a sastaće se i sa sisačkim biskupom Vladom Košićem, s kojim će obići radove na obnovi Katedrale Uzvišenja sv. Križa u Sisku. Posetu Sisačko-moslavačkoj županiji će završiti obilaskom gradilišta autoceste Zagreb – Sisak (Selsko polje).

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar