U trendu

Pljačkaši zlatare u Parizu „pali“ u autobusu za Srbiju (foto)

Spektakularna pljačka juvelirnice u Parizu, po svemu sudeći delo je srpskih kriminalaca.

Autobus na liniji Pariz – Beograd, u sredu popodne je zaustavila francuska policija, u blizini administrativne granice ove zemlje. Tada su u vozilo uleteli specijalci i povikali na francuskom „policija, policija“…

U autobus su ušle naoružane osobe u civilu, vičući na francuskom jeziku „policija, policija“. U tom trenutku nastaje haos jer putnici nisu znali šta ih je snašlo. Veoma uzbuđeni policajci naređuju putnicima da se niko ne pomera i samo za nekoliko sekundi u potpunosti kontrolišu autobus. Uperili su pištolje u putnike kao u nekom filmu.

Ovako priča jedan od putnika na liniji Pariz – Beograd, koji se zadesio u autobusu u trenutku kada je izvedena akcija francuske policije, a prenosi sajt „Svi Srbi u Parizu“.

Prema njegovim rečima, policija je pretresla autobus i u njemu našla plen iz spektakularne pljačke juvelirnice iz centra Pariza. Tom prilikom su uhapšene dve osobe a prtljag svih putnika je pretražen.

Prema rečima neimenovanog putnika, autobus koji je krenuo u osam iz Pariza se zaustavio negde oko 12 sati na izlasku iz Francuske, da bi vozači i putnici predahnuli, prenosi izvor koji se nalazio u autobusu. Posle ne tako duge pauze putnici su se vratili u autobus i tada nastaje prava drama.

Prema njegovim rečima, policija je izvodila jednog po jednog putnika i detaljno pregledala torbe.

„Otvarali su svaku kutijicu“, prenosi putnik. Nedugo potom, dva putnika su uhapšena.

U jednom trenutku stavljaju lisice dvojici muškaraca, srednjih godina koja su se vozila na spratu autobusa.

Putnik je uspeo da iz razgovora sa policajcima utvrdi razlog ove akcije.

„Rečeno je da je ova akcija usko povezana sa jučerašnjom pljačkom zlatare u Parizu o kojoj priča cela Francuska i da imaju informacije da se u autobusu nalazi ceo plen“, kaže putnik

Naime, u utorak se desila spektakularna pljačka u Parizu nadomak Jelisejskih polja o Jedna osoba je ušla u zlataru i zatražila da vidi nakit. Kada su prodavci izvadili nakit na sto, muškarac bez maske je izvadio pištolj i pobegao na električnom skuteru sa plenom procenjenim od dva do tri miliona evra.

Pretres je trajao četiri sata

Puna četiri sata je policija pretresala torbe i sve što se nalazi u autobusu. Dvojicu osumnjičenih koji odgovaraju opisu su udaljili malo dalje od autobusa sa lisicama na rukama a onda su obojica stavljena u policijski automobil.
Prema rečima izvora, policija je bila striktna u sprovođenju pravila i nisu odustajali dok nisu našli to što su tražili.

„Sve vreme pretresa niko nije smeo da uradi nešto što mu nije rečeno. Na licima policajaca se videla velika uzbuđenost i odlučnost. Oko 16 sati, policija je pretresom jedne torbe pronašla plen koji je tražila. Nakit ukraden u Parizu u vrednosti od tri miliona evra je pronađen u jednoj torbi“, navodi izvor.

Izvor je dodao da se u tom trenutku nije znalo da li se celokupan ukraden nakit nalazi u torbi. Policajcima je najvažnije bilo da se pronađe vlasnik torbe.

„Vozači su pozvali jednu osobu iz autobusa da prevodi pošto oni ne govore francuski jezik. Na pitanje policije, čija je ovo torba, vozači su odgovorili da ne znaju i ispalo je da je ničija“, dodaje.

Policija je i pored toga što je našla plen nastavila pretres torbi ostalih putnika. Izvor iz autobusa nije potvrdio da li su u međuvremenu našli još nešto ili uhapsili još nekog putnika.

(Sputnjik)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar