U trendu

„Pobedio je samo u očima „fejk njuz“ medija. Ne priznajem ništa“

Američki predsednik Donald Tramp poručio je danas da „ne priznaje ništa“, nakon što su mediji objavili da izgleda da je, prvi put, javno priznao da je njegov demokratski protivkandidat Džo Bajden pobedio na predsedničkim izborima 3. novembra.

„Pobedio je samo u očima medija koji plasiraju lažne vesti. Ne priznajem ništa! Pred nama je dug put. Ovo su bili namešteni izbori“, naveo je Tramp na Tviteru.

U odvojenoj poruci ponovio je da su izbori bili namešteni i poručio: „Mi ćemo pobediti“.

Prethodno je na Tviteru napisao da je Bajden, kojeg nije imenovao, pobedio, jer su, kako tvrdi, izbori bili namešteni, što su mnogi mediji protumačili kao priznanje Bajdenove pobede.

„On je pobedio, jer su izbori bili namešteni“, naveo je Tramp.

On je dodao da posmatračima nije dozvoljeno da prisustvuju prebrojavanju glasova, kao i da je glasove računao softver „radikalno levičarske privatne kompanije“ Dominion.

Prema njegovim rečima, ta kompanija ima lošu reputaciju i lošu opremu i nije mogla da se kvalifikuje ni za Teksas, gde Tramp tvrdi da je ubedljivo pobedio.

Tramp je za svoj neuspeh optužio „lažne i tihe medije“ i druge.

On je, u odvojenom tvitu, naveo da su svi mehanički „zastoji“ koji su se dogodili tokom izborne noći nastali zbog toga što su „oni uhvaćeni kako kradu glasove“, ne preciziravši na koga misli.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.