U trendu

Počeo protest u Podgorici, zastave CG, EU, SAD, UKR. . .

PODGORICa – U Podgorici je počeo protest protiv Zakona o predsedniku, koji je usvojen prošle sedmice u Skupštini Crne Gore, a sa kojeg će se zahtevati raspisivanje vanrednih parlamentarnih izbora.

Protest ispred zgrade Skupštine Crne Gore okupio je građane iz 24 opštine, koji su u Glavni grad došli organizovano i pojedinačno.

Uoči protesta na ulicama Podgorice značajno je povećan broj pripadnika policije, dok su borbena oklopna vozila bila raspoređena ispred zgrade parlamenta i vlade.

Formalni organizator protesta je Forum slobodnih građana Luča, a na protest su pozivale DPS i stranke njenih tradicionalnih koalicionih partnera – SDP, SD i LP.

Iz Luče je ranije saopšteno da je protest organizovan zbog „ustavne, ekonomske i socijalne anarhije u Crnoj Gori“.

Protest se održava pod sloganom „Ima nas“, a učesnici nose transparente na kojima piše “Stop sejanju mržnje”, “Ima nas, nedamo Ustav, hoćemo izbore”, “Ima nas za Crnu Goru! Za EU!”, “Nemamo više izbora – Idemo na izbore!”.

Oni nose i državne zastave Crne Gore, Evropske unije, Sjedinjenih Američkih Država, Ukrajine….

Sa protesta će biti zatraženo organizovanje prevremenih parlamentarnih izbora i povlačenje usvojenog izmenjenog Zakona o predsedniku, koji je predsednik Milo Đukanović odbio da potpiše i vratio ga Skupštini na ponovno razmatranje.

Podršku protestu iz Egipta je uputio predsednik Đukanović.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.