U trendu

Poceo sastanak Petkovića i Lajčaka o energetici

BRISEL, 21. juna ( Tanjug) – Direktor Kancelarije za KiM, Petar Petković, sastao se danas, nešto posle 10 časova u Briselu sa specijalnim predstavnikom EU Miroslavom Lajčakom, u okviru nove runde dijaloga Beograda i Prištine na tehničkom nivou.

Prethodno je Lajčak u zgradi Evropske službe za spoljne poslove održao bilateralni sastanak sa glavnim pregovaračem Prištine Besnikom Bislimijem.

Iz EU juče je najavljeno da će Lajačak danas razgovarati sa glavnim pregovaračima Beograda i Prištine u cilju finalizacije dogovora o primeni sporazuma o energetici iz 2013. i 2015. godine.

”Razgovarće se i o drugim pitanjima, ukljucujući i pripreme za sledeći sastanak dijaloga na visokom političkom nivou”, izjavio je za Tanjug portparol EU Peter Stano.

U diplomatskim izvorima u Briselu kažu da su Beograd i Priština gotovo finalizirali dogovor o primeni sporazuma o energetici, a da su i pregovori o dekalraciji o nestalim licima u završnoj fazi.

Zvaničnici EU najavili su i da pre letnje pauze očekuju da će se u Briselu održati još jedna runda dijaloga Beograda i Priština na najvišem nivou, gde bi predsednik Srbije Aleksandra Vućić i premijer prvremenih kosovskih institucija Aljbin Kurti mogli da potvrde eventualni dogovor o energetici i nestalima postignut na nivou glavnih pregovarača.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.