U trendu

Počinje akcija prikupljanja sredstava za obnovu Saborne crkve u Mostaru

BANJALUKA – Od danas pa do 31. januara traje akcija prikupljanja pomoći za obnovu nedavno oskrnavljene Saborne crkve Svete Trojice u Mostaru.

Akciju je pokrenula Eparhije zahumsko-hercegovačka, preko svoje Fondacije „Sveti Vukašin“.

Iz Eparhije su saopštili da akcija, pod nazivom „Neka bude svetlost nad Mostarom“ traje od 1. do 31. januara, a pozivom na broj 1401 prilažu se dve KM.

Osim toga, obnova Saborne crkve Svete Trojice u Mostaru može se pomoći i uplatom na pejpal račun Srpske pravoslavne crkvene opštine u Mostaru, putem adrese [email protected] ili klikom na link www.shorturl.at/rNOSZ

Obnova se može pomoći i uplatom na račun Srpske pravoslavne crkvene opštine u Mostaru, kod ASA banka d.d. Sarajevo, broj računa 1340011130023498.

Za obnovu Saborne crkve mogu se uputiti sredstva na devizni žiro-račun Srpska pravoslavna crkvena opština Mostarska, adresa Konak br. 7, 88000 Mostar, BiH. Naziv banke: ASA banka Sarajevo IBAN: BA391340011200740184 SWIFT: IKBZBA2X, prenela je Srna.

Saborna crkva Svete Trojice u Mostaru nedavno je ponovo opljačkana, devastirana i pokidani su svi kablovi za električnu energiju.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar