U trendu

Pokret za promene: Rekonstrukcija vlade ako pokaže slabosti

PODGORICA – Pokret za promjene tražiće rekonstrukciju vlade ukoliko ona pokaže slabosti, a s ciljem postizanja optimalnih rezultata, izjavio je danas šef poslaniškog kluba tog pokreta Branko Radulović na sastanku sa ambasadorkom Evropske unije Oanom Kristinom Popom.

Radulović je rekao da bi u rekonstruisanoj vladi bilo poželjno da osim istaknutih političkih ličnosti i eksperata budu i predstavnici manjina koji se, kako je naveo, istinski zalažu za kvalitetnu tranziciju Crne Gore.

Dodao je da se Crna Gora nalazi u izuzetno specifičnim i složenim okolnostima i pred velikim izazovima.

„Pokret za promene kao proevropska i programska partija, i kao članica IDU i AECR, a koju čine krajnje kompetenti i potvrđeni stručnjaci i političari nudila je i nudiće uvek optimalna rešenja. To smo radili i do sada kroz brojne inicijative prema Skupštini Crne Gore. Preduslov svakog prosperiteta je potpuna demontaža totalitarnog sistema, otvaranje tajnih dosijea, lustracija, preispitivanje imovine, raskid ugovora sačinjenih na štetu države“, rekao je Radulović, saopšteno je iz tog pokreta.

Dodao je da je Crnoj Gori neophodna reformisana Agencija za nacionalnu bezbednost, policija, tužilaštvo i sudstvo.

„Potrebni su nam tužioci, poput onih koji su ikone evropskog tužilaštva i pravosuđa“, naveo je Radulović, preneo je portal RTCG.

PzP će nastaviti da pomaže rad vlade, kroz predloge akata koji su u proceduri i u skladu sa evropskim standardima, dodao je, a osvrnuvši se na nedavno održani kongres najuticajnije oozicione DPS-a, Radulović je rekao da je se jasno pokazao da Đukanović ide u novo produbljivanje podela i desni nacionalni radikalizam, pod izgovorom da brani Crnu Goru.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar