U trendu

Policija: Na neprijavljenom skupu na Cetinju 4.000 ljudi

CETINJE – Na neprijavljenom javnom okupljanju koje je održano danas na Cetinju, po proceni Uprave policije Crne Gore bilo je prisutno oko 4.000 građana.

Kako je saopšteno iz Uprave policije, netačne su informacije koje plasiraju pojedini mediji da su građani bili sprečeni da dođu na Cetinje, gde je danas održan skup protiv ustoličenja mitropolita crnogorsko-primorskog Joanikija u Cetinjskom manastiru, u organizaciji tzv. Patriotsko-komitskog saveza i uz podršku opozicione DPS predsednika Mila Đukanovića.

Deo podgoričkih medija preneo je da je skup okupio mnogo manje ljudi od očekivanog, s obzirom na to da su prisutni došli iz cele Crne Gore.

Skupu je prisustvovao samozvani mitropolit nekanonske Crnogorske pravoslavne crkve Miraš Dedejić, inače, raščinjeni svestenik Srpske pravoslavne crkve, ali i bivši direktor Uprave policije i Đukanovićev aktuelni savetnik Veselin Veljović, kao i mnogi drugi funkcioneri i polslanici DPS.

Iako se ustoličenja mitropolita SPC tradicionalno održavaju u Cetinjskom manastiru, oni zahtevjau da se taj čin izmesti u neki drugi objekat na teritoriji Crne Gore izgrađen poslednjih decenija ili u sedištu SPC u Beogradu.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.