U trendu

Policija: Ubica iz Kvebeka nasumično birao žrtve

KVEBEK – Ubica koji je sejao smrt u kanadskom gradu Kvebek siti birao je žrtve nasumično i nije povezan sa terorističkim grupama, saopštio je danas šef lokalne policije Rober Pižon.

U napadu koji se desio na Noć veštica, u subotu, ubijene su dve osobe, a petoro je ranjeno, preneo je Rojters.

„Reč je o mladiću (24) koji se, prema preliminarnim izveštajima, vodio ličnim motivima. Bio je obučen u srednjevekovni kostim i nosio je japanski mač. Sve ukazuje da je žrtve birao nasumično“, rekao je Pižon.

Šef policije je rekao da je osumnjičeni „došao pripremljen da nanese što veće zlo“, ali Pižon nije davao više detalja o zločinu, dodaje Rojters.

Lokalne novine Le Sole su objavile da je osumnjičeni imao kantu s benzinom u automobilu, međutim Pižon nije hteo to da komentariše.

Incident je počeo u subotu predveče, u poznatom, starom delu Kvebeka, a policija je odmah rekla stanovnicima tog dela grada da ne izlaze napolje, dok se tročasovna potera za ubicom nije završila.

Gradonačelnik Reži Labom je rekao da je potrebno da se češće govori na temu mentalnog zdravlja, „jer je sve teže i teže da se društvo nosi sa time“.

U Kvebeku je 2017. godine naoružan muškarac ubio šest osoba u džamiji, nakon čega je osuđen na doživotnu robiju.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.