U trendu

Policija zaustavila pristalice svrgnutog premijera Pakistana

ISLAMABAD – Pakistanska policija ispalila je danas suzavac, intervenisala silom i pritvorila pristalice svrgnutog premijera Imrana Kana kako bi ih sprečila da stignu do glavnog grada Islamabada i zahtevaju nove izbore, saopštili su zvaničnici i svedoci, javlja Rojters.

Politička i ekonomska nestabilnost produbila se u ovoj južnoazijskoj državi sa nuklearnim naoružanjem uoči mogućeg oglašavanja Međunarodnog monetarnog fonda (MMF) kasnije danas o neizvesnom nastavku finansijske pomoći u vrednosti od šest milijardi dolara.

Sa deviznim rezervama koje su pale na 10,3 milijarde dolara, što je manje od iznosa neohodnog za dva meseca uvoza, pakistanska valuta rupi brzo gubi vrednost u dvocifrenoj inflaciji, a politička previranja su intenzivirala socijalno i ekonomsko nezadovoljstvo građana, dodaje britanska agencija.

Bivši premijer Pakistana Imran Kan, kome je prošlog meseca izglasano nepoverenje nakon što je ostao bez koalicionih partnera, pozvao je svoje pristalice da krenu u Islamabad i ostanu tamo sve dok se ne raspusti aktuelna vlada i ne objavi datum novih izbora.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.