U trendu

Poplave u SAD-u: Za 4 sata palo kiše koliko i za 4 meseca (video)

Na stotine ljudi u blizini granice Floride i Alabame spasavano je iz poplavnih voda koje je u sredu donela tropska oluja Sali, a vlasti strahuju da bi mnogo drugih moglo biti u opasnosti narednih dana.

Sali je ostavila je više od pola miliona Amerikanaca bez struje kad su njene jake kiše i olujni udari od 165 kilometara na čas stigli na obalu američkog zaliva, prenosi BBC.

Sali je oslabila nakon što je u sredu postala uragan kategorije 2, ali iako se sada sporo kreće i dalje su Florida i Alabama na udaru.

Jedna osoba je poginula, a stotine je spaseno iz poplavljenih područja. Pensakola na Floridi je teško pogođen, i srušen je deo Bej Bridža.

„Katastrofalne i po život opasne poplave nastavljaju se na delovima Floride i južnoj Alabami“, saopštio je Nacionalni centar za uragane (NHC).

Oluja je gradu donela „četiri meseca kiše za četiri sata“, rekla je direktorka vatrogasne službe Pensakole Džini Krejnor za CNN.

U Pensakoli i drugim delovima Floride i Alabame reke se približavaju opasnim nivoima, a u brojnim okruzima je uveden policijski čas da bi stanovnici bili bezbedni.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.