U trendu

Porošenko: Sa Đulijanijem sam samo o investicijama razgovarao

KIJEV – Bivši ukrajinski predsednik Petro Porošenko izjavio je danas da je sa advokatom američkog predsednika Donalda Trampa, Rudijem Đulijanijem, 2017. godine razgovarao o investicijama, ali da ni sa jednim od američkih zvaničnika nije razgovarao o ukrajinskim kompanijama.

Porošenko, koji je sada poslanik u ukrajinskom parlamentu, rekao je novinarima da Ukrajina ne želi da bude uvučena u politički proces u SAD, prenosi AP.

Prema njegovim rečima, on se pre dve godine sastao sa Đulijanijem kao sa „prijateljem Ukrajine“, a razgovarali su o političkoj podršci i investicijama.

Rekao je i da sa Donaldom Trampom, bivšim predsednikom Barakom Obamom i predsedničkim kandidatom demokrata Džo Bajdenom nije razgovarao o komercijalnim kompanijama.

Rudi Đulijani je rekao da želi da Ukrajina istraži Bajdena, čiji je sin Hanter bio u odboru ukrajinske naftne kompanije Burisma.

Kako navodi američka agencija, Tramp je od Porošenkovog naslednika Vladimira Zelenskog tražio da motri na Bajdena, tokom razgovora na kome se sada zasniva pokušaj smene Trampa, koji su pokrenule demokrate.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.