U trendu

Poslanici DF polozili vence žrtvama agresije NATO u Murinu

PODGORICA – Poslanici Demokratskog fronta položili su danas vence u Murinu na spomenik žrtvama NATO agresije 1999. godine.

Oni su se poklonili nevinim žrtvama, stradalim u bombardovanju mosta u ovom malom mestu na severu Crne Gore.

I delegaciji DF-a bili su poslanici Jelena Božović, Jovan Vučurović, Milun Zogović, Dragan Bojović, Dejan Đurović kao i nosilac liste koalicije „Za budućnost Berana“ Vuko Todorović.

Udruženje boraca ratova od 1990. Crne Gore pozvalo je 2020. tadašnjeg crnogorskog ministra odbrane Predraga Boškovića i načelnika Generalštaba Vojske Crne Gore Dragutina Dakića da saopšte ko je iz Crne Gore, i na osnovu čijih procena, naveo NATO bombe na most u Murinu.

Naveli su da to traže od tadašnjih vojnih čelnika u znak sećanja na žrtve zločinačkog bombardovanja Murina 30. aprila 1999, kada su ubijena deca Miroslav Knežević, Olivera Maksimović i ?ulija Brudar i odrasli civili Manojlo Komatina, Milka Kočanović i Vukić Vuletić.

„Protivzakonito je i sramno ćutati i prikrivati NATO zločin u Murinu, a još sramnije 21 godinu ignorisati porodice stradalih“, saopštili su 2020. iz tog udruženja, ali odgovor nisu dobili.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.