U trendu

Potpisan Sporazum o zajedničkim patrolama Srbije i Grčke

ALEKSANDROPOLIS – Ministar unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin, koji boravi u zvaničnoj poseti Grčkoj, potpisao je danas sa ministrom za zaštitu građana Panajotisom Teodorikakosom, Sporazum o zajedničkim patrolama, na inicijativu Grčke.

Ovim sporazumom regulisaće se učešće srpskih i grčkih policijskih službenika u zajedničkim patrolama na teritorijama dveju strana, saopštio je MUP.

Obojica ministara složila su se da će uspostavljanjem zajedničkih patrola biti osigurana veća bezbednost srpskih državljana u Grčkoj, baš kao i grčkih državljana tokom boravka u Srbiji, imajući u vidu da je tokom letnje sezone Grčka jedna od najposećenijih destinacija srpskih turista, te da je isto tako primećen i veliki porast broja grčkih turista koji dolaze u Srbiju ili tranzitiraju preko nje.

Ministri Vulin i Teodorikakos istakli su da se budućom primenom Sporazuma o zajedničkim patrolama postiže veća bezbednost građana i Srbije i Grčke, ali i efikasnija saradnja u oblasti reagovanja u vanrednim situacijama.

Dvojica ministara istakla su da je potpisan sporazum još jedan konkretan primer i rezultat uspešne bilateralne saradnje Srbije i Grčke, navadeno je u saopštenju.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar