U trendu

Potrebica optužio Srbe da falsifikuju istoriju

DUBROVNIK – Na dubrovačkom gradskom groblju Baninovo i na brdu Srđ danas jeprigodnim manifestacijama obeležena 30. godišnjica napada Dubrovnika u poslednjem ratu pod nazivom „Da se ne zaboravi“, a izaslanik predsednika hrvatskog sabora Marko Potrebica optužio je Srbe u istočnoj Hercegovini da falsifikuju istoriju, kako je naveo, potpomognuti idejom „srpskog sveta“.

Mnogobrojne delegacije su položile cveće i vence i odali poštu „svim poginulim braniocima i civilima u Domovinskom ratu“.

Izaslanik potpredsednika vlade i ministra hrvatskih branitelja, državni sekretar Špiro Janovic je, prenosi Hina, istakao da su „zločinci koji su 1991. godine napali Dubrovnik zaboravili da je sloboda najlepši ‘ures (ukras) ove dubrave'“.

„Dubrovcani to nikad nisu zaboravili i svojom su žrtvom postigli da ovaj grad i Hrvatska ne izgube svoju slobodu te da ostanemo svoji na svome“, rekao je.

Predsednik dubrovackog Gradskog veća i izaslanik predsednika Hrvatskog sabora Marko Potrebica rekao je da je bitno setiti se svih dobrovljaca domovinskog rata koji su se, kako je naveo, „hrabro suprotstavili srpsko-crnogorskom agresoru“ i odbranili Dubrovnik.

On je optužio Srbe u istočnoj Hercegovini da flasifikuju istoriju, rekavši da u „Trebinju danas obeležavaju dan napada Dubrovnika na Trebinje“.

„Falsifikovanje istorije Srba iz istocne Hercegovine, potpomognutih idejom ‘srpskog sveta’ je opasnost za buducnost“, kazao je Potrebica, navela je Hina.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.